Welkom bij Quiltatelier Mariposa

Ada de Ruiter

Welkom op de website van Quiltatelier Mariposa. Mijn naam is Ada de Ruiter-Engwirda. Ik heb al tientallen jaren ervaring met handwerktechnieken en sinds 1991 in het bijzonder met patchwork en quilten.

Op deze site vind je informatie over quilten en foto’s van quilts die door mij zijn gemaakt. Verder vind je hier mijn blog, waarin ik schrijf over de quilts die ik aan het maken ben.

Thuis was ik de jongste van 3 meisjes, een gezin waar altijd veel werd gehandwerkt en genaaid. Mijn oudste zus werd coupeuse, mijn middelste zus lerares naaldvakken aan het VMBO (later “algemene technieken”, want naailes werd er niet meer gegeven) en ik zelf heb de PABO gedaan, maar slechts enkele maanden voor de basisschool klas gestaan. Wel wilde ik graag lesgeven, dat ben ik gaan doen aan dames (en 1 heer) die graag wilden leren quilten. Hoeveel leerlingen/cursisten ik in de afgelopen 27 jaar heb gehad, weet ik niet meer. Het waren er veel.

Met een aantal vrouwen waar ik zelf de basiscursus mee heb gedaan en die ik in het prille begin als cursist had, vorm ik nog steeds een quiltgroep in Maarssen. We komen, ijs en weder dienende, één keer per maand bij elkaar en heten QKK (Quilten, Kletsen, Koffiedrinken)