Toet (oftewel Toetanchamon)

Al tijden geleden heb ik een blog gemaakt over de Piramide die ik heb gemaakt van Egyptische stofjes. Om een quilt te maken ben ik nog een poos op zoek geweest naar meer stoffen die daar bijpassen. Nu heb ik genoeg. De kleuren spreken voldoende en ik heb een geschikt patroon gevonden in Quilt & Zo nummer 81 (Batiktegels). Hier kan ik wat mee, de grote blokken voor de grote motieven en de kleinere voor de kleine motieven. Ik vind bij het patroon de tussenbanen te fors, deze halveer ik. Dat wil zeggen 1 inch snijden in plaats van 1½ inch. Wel even de blokken opnieuw berekenen dus.

Ik lees graag over geschiedenis, zoals de farao’s en onlangs hebben we ook een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Ik vind het wel jammer dat ik de hiërogliefen niet kan lezen.

De op de stoffen afgebeelde figuren komen overeen met de muurschilderingen in de oude koningsgraven. Je ziet de afbeeldingen van o.a. Isis, Osiris en het Oog van Horus.

Om het geheel compleet te maken heb ik aan de bovenkant en zijkanten een geel-blauwe rand toegevoegd, wat gebaseerd is op het dodenmasker van Toetanchamon, daar gemaakt van goud en lapis lazuli. De quilt is nog niet af, de top wel. Ik moet nog op zoek naar een achterkant.

4 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.