Skewed quilt

Scheef is moeilijker dan je denkt

Ik kijk wel vaak op Pinterest om nieuwe ideeën op de te doen. Zo zag ik een moderne quilt waar meer scheef aan is dan recht. Dat is wel iets waar ik me een keer aan wil wagen.

Ik print een foto uit, maar dan heb ik een plaatje van 8 x 8 cm. Aan de hand daarvan bedenk ik dan zelf een plan hoe ik de top zal gaan maken en welke stoffen geschikt zijn. Dat zijn hoofdzakelijk mijn zelfgeverfde stofjes. De 9 blokken worden ongeveer 20 x 20 cm, maar ze zijn scheef en niet allemaal even groot.

Om de kleurverdeling en de grootte goed op elkaar af te stemmen, zodat de blokken straks wel aan elkaar passen, teken ik een schema waar ik me achteraf toch niet helemaal aan zal houden. Ik ben zo gewend om altijd netjes recht en strak te werken dat dit project me heel wat zweetdruppels bezorgt.

Het doorquilten doe ik met de naaimachine, simpel van boven naar beneden gestikt, maar dan ook weer niet recht en met ongelijke tussenruimten. Ik hoop dat dit jullie, mijn blog-lezers, kan inspireren om ook een iets zonder patroon en lekker scheef te maken.

4 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.