Regenboogquilt voor Sanne

Regenboogquilt

Het is al weer een poosje geleden dat ik een grote regenboogquilt heb gemaakt. Het basispatroon is afkomstig uit een Burda Patchwork. Je gaat repen snijden in alle kleuren van de regenboog, maar deze zijn niet recht. Je neemt een rechthoek van een kleur, deze snijd je schuin door, zodat je twee gelijke repen krijgt met een breed en een smal eind. De blokken die je hiermee vormt hebben vijf schuine repen en op één hoek een driehoek. Na het stikken snijd je alle blokken vierkant. Je kunt ze in alle richtingen gebruiken, afhankelijk van de kleuren.

Omdat het een grote quilt moest worden, heb ik hem in twee helften gequilt met de machine en daarna aan elkaar gezet. Het quilten uit de vrije hand kon ik op deze manier goed uitproberen. Soms heb ik de lijnen van de stof gevolgd en soms heb ik “zomaar” iets gedaan. Als de stof iets te bol stond naar mijn mening, heb ik er wat meer in gequilt.

Het garen waarmee ik gequilt heb is machine-borduurgaren van Madeira. Dit geeft een mooie glans. Ik heb steeds het garen passend bij de stof genomen. Je moet dan wel een machinenaald nemen voor borduurgaren (rode markering) of een microtex-naald nr 80. De onderdraad heb ik steeds rood gehouden (gewoon alles-naai-garen) omdat de achterkant van de quilt rood met uiltjes is.

Ik besteed deze week aandacht aan deze quilt, omdat ik hem heb gemaakt voor mijn kleindochter Sanne. Zij heeft hem vorige week voor haar 6de verjaardag gekregen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.