Quilt van Annemieke

Quiltbee in Castenray

Dinsdag 12 maart is er weer een quiltbee in Castenray. Omdat we niet meer in de oude school terecht kunnen, zijn we nu in de lesruimte van Cassandra Creatief aan de Matthiasstraat 13. Petra geeft hier ook haar naailessen. We hebben de beschikking over 6 grote tafels én nog een aantal hoge tafels om staande stof te knippen of te snijden. Ook zijn deze hoge tafels ideaal om je quilts te sandwichen, d.w.z. om de achterkant, vulling en top op elkaar te rijgen of te spelden zónder erge pijn in je rug te krijgen.

Iedereen is aanwezig en zijn we dus met een groep van 14 gezellige quilters. Dat past precies rondom de tafels. Eerst worden altijd de werkstukken bewonderd waar men zoal mee bezig is. We geven elkaar adviezen over de afwerking en andere tips. Foto’s maken hoort er natuurlijk ook bij. We zijn met de Camelotquilt aan de laatste 2 blokken toe, maar Annemieke had de top al helemaal in elkaar. SUPER!

Tussendoor ga ik even koffie en thee zetten. Petra zorgt altijd dat er weer wat lekkers bij de koffie is, we zeggen allemaal “beter van niet, maar toch wel erg lekker”. Het hoort zo’n beetje bij de quiltbee. We praten over quilten en over andere ditjes en datjes, zoals dat gaat met 14 vrouwen bij elkaar. We hebben het bijvoorbeeld over tentoonstellingen, beurzen, ziektes en recepten. Alles komt aan de orde. En… over 4 weken is er weer een quiltbee.

5 reacties

 • Roosmarie Hermans

  Wat een gezellige groep meiden bij mekaar. Belangstelling voor ieders werk, nuttige tips, verwend door Petra en ook nog eens lekker lachen. Geen wonder dat ik me elke keer op de volgende quiltbee verheug!

 • Annemieke

  Het is altijd leuk om werkstukken/projecten van “collega” quilters te zien. Advies en tips zijn steeds welkom.
  De ruimte bij Petra is erg geschikt en het was dinsdag ook weer heel gezellig.
  Annemieke

 • Petra Poels

  Ja de quiltbee van Ada is altijd super gezellig. Weer eventjes “me” time en creatief bezig zijn. Annemieke haar quilt zag er prachtig uit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.