Poppenkleertjes

Poppenkleertjes

Deze keer eens geen blog over quilten, maar natuurlijk wel over iets maken met stof :). Ik ga voor onze kleindochters kleertjes maken voor de Babyborn poppen. En natuurlijk ook voor de pop van onze kleinzoon Finn, want die heeft ook een nieuwe outfit nodig.

De stoffen koop ik in de winkel van Petra, deze keer dus geen quiltstof, maar tricotstof. Eerst maak ik twee truitjes en twee broekjes, met daarbij voor beide poppen een zweetbandje. Het patroon is gratis bij Pinterest en heet Missessippie. Ik laat de kopruches van de mouwen weg, de kleine mouwtjes inzetten vind ik zo al een uitdaging. Ik maak van hetzelfde patroon ook jurkjes.

Met de resten van een sweater van mijzelf maak ik een vest en een broek voor Finn’s pop. Ik gebruik hetzelfde patroon weer. Voor zit nu een klittenband sluiting.

Het volgende project zijn zomerjurkjes met een broekje en een bandana. Dit patroon is van Wollyonline. Dit is wel met patchworkstof, het inrimpelen is een gewriemel, maar het resultaat is leuk.

Als laatste maak ik een tuinbroek met echte broekzakken, een shirt voor eronder en een bijpassende muts. Het mutspatroon valt erg groot uit, ik ben benieuwd of die past. (Patroon gekocht bij Wollyonline)

4 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.