Lizard of Lanzarote 3

Op 17 en 24 juli 2019 schreef ik een blog over het maken van de Hunters Star. De top was toen klaar en belande op de wel bekende stapel. Ik vond het resultaat wel leuk, maar niet “eigen” genoeg. Ik geef graag een persoonlijke draai aan mijn quilts. Dat werden, je raadt het al: twee gekko’s.

In 2019 maakte ik “Een gekke gekko ontmoeting”, de quilt waarvan ook een kaart is gemaakt. Daarvoor had ik meerdere gekko’s geknipt, om te kunnen bekijken welke de mooiste waren op de ondergrond. Toendertijd heb ik de bijna effen gekko’s gebruikt, waardoor ik de gekko’s van de gewerkte stoffen nog had liggen. Deze bleken heel goed bij de kleuren van de Hunters Star te passen. Zo is de quilt “Lizard of Lanzarote 3” ontstaan.

De gekko’s waren al voorzien van vliesofix, dus de plaats bepalen en hup, erop strijken. Het vaststikken gaat het beste zonder transporteur, dus heb ik de machine op Free motion ingesteld. Ik heb weer last van het overslaan van steken, en ik denk dat het komt door de vliesofix. Gelukkig vinden we in de handleiding hoe de verende voet lager ingesteld kan worden en…. Jawel hoor, het probleem is opgelost (Ik naai met een Pfaff Quilt Expression 720).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.