Labyrint

In de afgelopen periode heb ik veel tijd besteed aan het maken van quilts en weinig aan het bloggen. Hopelijk willen jullie nog wel lezen wat ik zoal heb gedaan. Hier volgt een verslag van het maken van een bedquilt uit 2 Jelly-rolls (en vier en een halve meter zwart). Ik heb het eerst uitgeprobeerd in het klein, centimeters in plaats van inches. Het resultaat is te zien in de blog van 14 april 2021.

Ik begin met het (online) kopen van een Jelly-roll in regenboogkleuren van de stoffenfabriek “In The Beginning”, de stof heet Dit Dot Evolution en het patroon is van Laurie Shifrin. Ik lees de beschrijving een paar maal goed door, dat is wel nodig, want het staat knap ingewikkeld beschreven. Aan het eind kom ik tot de conclusie dat is twee Jelly-rolls nodig heb, dus bestel ik er nog één.


Ik kan nu beginnen met het op maat snijden van de stroken. Alle stroken hebben een letter voor de lengte en een nummer voor de kleur. Ik hang er het wasrek mee vol, zodat niks door elkaar komt. Dan begint het stikken van de blokken, als de bekende Courthouse-steps. De stroken zijn in twee breedtes, 2½inch en 1½inch, die worden om en om gebruikt. Ik ben nog niet aan de gewenste maat en maak van de restanten een strepenrand van 15 cm. Als de 4 grote blokken klaar zijn besluit ik om deze quilt in twee helften te gaan quilten. De blokken komen 2 aan 2 aan elkaar en de strepenrand erom. Ik heb een mooie achterkantstof gevonden bij Cassandra Creatief en gebruik de 80/20 vulling. Quilten doe ik op de naaimachine met transparant garen boven en zwart onder, steeklengte 3.


Het aan elkaar zetten van de beide helften is een flinke klus, de voorkant gaat op de naaimachine, de vulling en de achterkant met de hand. Voor het afbiezen koop ik er, in dezelfde stoffenserie, een halve meter bij. De bies zet ik er met de machine aan. De quilt kan op ons bed!!!


Wordt vervolgd….

2 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.