Kubussen

Kubussen stapelen

Allereerst wens ik iedereen een gelukkig, gezond en creatief 2021!

De quilt die ik nu aan het maken ben, bestaat uit de z.g. babyblocks, maar dan met het idee dat je ín de kubus kunt kijken. Dit geeft nog meer een 3D effect.

Als eerste verdeel je de uitgekozen stoffen in drie groepen: licht, middel en donker. Zorg dat er voldoende verschil in zit, maar dat de stoffen in kleur en stijl toch een eenheid kunnen vormen. Per blok heb je zes stoffen nodig, twee in elke groep. Kies wat “buiten” komt en snijd daar repen van 4 cm van. De binnen-driehoeken worden uit een strook van 7 cm gesneden, met de Omnigrid liniaal langs de lijn van 60º. Dit komt heel precies! Snijd twee per kleur.

Voor de buitenkant heb je stroken nodig van ongeveer 55 cm per kleur (of 2 stroken van 12 cm en 2 stroken van 15 cm). Speld de driehoeken 2½ cm vanaf het begin als volgt (zie foto):

  • Aan de donkere strook één lichte en één middenkleur driehoek.
  • Aan de middenkleur strook één lichte en één donkere driehoek.
  • Aan de lichte strook één donkere en één middenkleur driehoek.
  • Naai alles met de naaimachine op een breedte van ¾ cm.

Nu moet je de naad strijken zodat deze achter de strook valt. Snijd de strook af onder dezelfde hoek (60º) en naai de verkregen grote driehoeken nog een keer aan dezelfde kleur, zodat de binnenkleur driehoek aan twee kanten een randstrook heeft. Herhaal dit voor alle zes driehoeken. Puzzel de verkregen stukken tot een kubus door goed naar het voorbeeld te kijken. Veel succes!

Kubussen

7 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.