Kleurrijke quilt

Kleurrijke quilt deel 2

Na het maken van de 36 blokken met de bogen, wordt dit tot een geheel gelegd en aan elkaar genaaid. Ook hier moeten natuurlijk de hoekjes weer netjes aan elkaar passen.

Het volgende onderdeel is het maken van de 24 randblokken. Ook hier is weer steeds gelet op de kleurverdeling. Zo heb ik geprobeerd om alle stoffen maar één keer te gebruiken, wat volgens mij ook is gelukt. Deze worden eerst om het middenstuk gelegd. De blokken links en rechts worden gemaakt met patroon A, de boven en onderrand met patroon B. Als je goed kijkt zie je het verschil.

Als laatste moeten er nog 4 hoekblokjes gemaakt worden. Volgens patroon een eenvoudige Fourpatch. Dat vind ik wel een beetjes te simpel en niet zo passend, dus heb ik voor de hoeken zelf een nieuw blok bedacht.

Fijn dat de top af is, maar ook jammer, want het was echt heel leuk om te doen. Nu moet ik nog bedenken hoe ik hem ga quilten, dus je ziet deze quilt zeker nog een keer terug.

Kleurrijke quilt

2 reacties