Overdekte markt in Florence

Italië

In deze vakantietijd staat het quilten een beetje op een laag pitje. Bovendien was het vorige week veel te heet om een draad in de naald te steken. De 3 weken daarvoor was ik heerlijk met mijn man van een Italiaanse vakantie aan het genieten. Dat heeft niet heel veel met quilten te maken, maar je doet toch wel weer ideeën op, kijk bijvoorbeeld eens op de markt naar de kleuren van groente en fruit.

Vanaf de eerste camping, bij Figline Valdarno, brengen we een bezoek aan Arezzo. Een kleine oude stad waar het niet zo heel erg toeristisch is. We hebben er een aantal geocaches gedaan en een oude kerk bekeken met prachtige ramen. Er is nog een groot deel van de oude stadsmuur en een oud fort te zien.

Ook bezochten we vanaf deze camping Florence. Daar ga je het beste naar toe met de trein, dan heb je geen parkeerprobleem. Het is steeds weer genieten van de Ponte Veccio met zijn juwelierswinkeltjes en de grote marmeren Duomo. Maar ook de kleine straatjes waar de gewone Florentijn woont krijg je te zien als je gaat geocachen. En een bezoekje aan de overdekte markt vol heerlijk eten is ook zeker de moeite waard.

De tweede camping was de ons zo vertrouwde Campeggio Valle Gaia bij Cecina. We hebben dit jaar voor het eerst een stacaravan geboekt. Dat bevalt prima, bijna alles zit er in. Daar heb ik nog wel af en toe een paar steken aan mijn Camelotquilt gewerkt. Van hieruit hebben we heerlijke wandelingen gemaakt en Lucca bezocht. Deze stad gaat ons altijd boven Pisa, waar je over de Japanners en Chinezen struikelt. Lucca heeft een stadswal die nog compleet in tact is met de daarbij behorende poorten en catacomben. Prachtig! Op de markt heb ik ook nog twee kleurrijke batiks uit Bali gekocht.
Volgende keer weer een blog over patchwork en quilten.

3 reacties

  • Roosmarie Hermans

    Wat heerlijk Ada, heb weer meegenoten van je beelden van Florence. Hebben jaren geleden rondreis gemaakt door Toscane en Umbrie en hier volop van genoten. Ga nu even opzoeken wat geocaches betekent. Verder heel voorzichtig af en toe wat aan de hoekjes van de camelot werken, komt goed, komt goed. Verder nog een fijne zomer en tot ziens. Roosmarie