Gekko

Gekko met een twist.

Nu we voorlopig thuis moeten blijven (quilten dus), kunnen we weer wat niet afgemaakte projecten onder handen nemen.
Een tijdje geleden heb ik bij Petra (Cassandra Creatief in Grubbenvorst) een workshop gevolgd voor het maken van de Spicy Tafelloper. Nu ben ik niet zo van de tafellopers, maar ik wilde wel de techniek leren met de 9 graden liniaal.

Ik heb direct al bedacht dat ik er een gekko van wilde maken, van ongeveer een meter lang. De stof waar hij op moet komen heb ik ook gelijk gekocht, groen met blaadjes. Het tekenen van zo’n grote gekko, die ook nog moet passen op de tafelloper heeft even geduurd, maar het is toch voor elkaar gekomen.

Die tekening heb ik overgebracht op Vliesofix (dubbel plakkende vliezeline) en met een halve cm extra uitgeknipt. Vervolgens strijk ik dit op de achterkant van de tafelloper, en knip dan precies op de lijn de gekko uit.

Even goed kijken hoe de gekko op de groene stof moet komen, want een keer vast gestreken gaat hij niet meer los. Dan voorzichtig strijken voor een mooi glad resultaat en met kleurloos garen vlak langs de kant vastnaaien. Er komt dan een plakbare vulling achter en een achterkant.

De volgende stap is rondom vastnaaien met een kordonsteek of zigzag. Ik kies hiervoor twee multicollor machine borduurgarens. Dat geeft een leuk effect. Aan de lichte kant gebruik ik een geel-oranje garen, aan de donkere kant een blauw-groen garen.

Volgende keer ga ik verder met de afwerking.

4 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.