Quiltgroep Maarssen

Een dagje quilten

Vandaag is er weer een Quiltbee in Maarssen, waar ik al 20 jaar niet meer woon, maar waar ik toch nog regelmatig een dagje ga quilten met mijn quiltvriendinnen. Onze groepje heet QKK, wat quilten, kletsen en koffie drinken betekent. We zijn met z’n zessen en maken allerlei soorten quilts. Dat doen we al meer dan 25 jaar samen, en 3 van de 6 quilten al meer dan 28 jaar samen.

Drie van ons zijn bezig met het zogenaamde Schering en Inslag patroon, wat een behoorlijke uitdaging is en waar je lekker wat restjes in kwijt kunt. Je maakt geen blokken die je aan elkaar zet, maar je werkt in diagonale rijen. Op een paar foto’s zie je het resultaat, die van Mariet is al af (de top tenminste).

Van de groep wonen er 4 in Maarssen (en Maarssenbroek), één woont in Friesland en ik zelf woon in Limburg. QKK komt in principe elke maand een keertje bij elkaar, maar in de zomer slaan we wel eens een maand over en december komt voor de meesten ook niet goed uit. We zijn er ook niet altijd allemaal, maar dat geeft niks.

In het verleden hebben we een aantal keren een groepsquilt en een estafette quilt gemaakt (waar iedereen steeds een zelf bedacht stuk heeft aangezet), maar de laatste jaren werkt ieder aan z’n eigen werkstuk. Soms probeer ik door middel van een workshopje wat moderne creativiteit naar boven te halen.

We zijn een gezellige groep en vinden het altijd weer interessant wat de anderen maken. We geven elkaar tips en leren elkaar trucjes. Tussen de middag eten we een heerlijke lunch, meestal met warme broodjes. Dan nog weer een poosje verder quilten en dan gaat iedereen weer naar huis. Vandaag waren we bij Gera, van haar heb ik nog een paar quilts op de foto gezet.

2 reacties

  • Carin

    Wat heerlijk zo samen met vriendinnen genieten van je hobby. Voor mij zijn de avonden bij Jou en Petra ook zo fijn. Duurt nog even om ook tot de 25 jaren te komen. gr. Carin