Cinco de Mayo

Cinco de Mayo deel 4, 5 mei

Zoals ik al eerder schreef is Cinco de Mayo een Mexicaans feest, dat op de 5de mei wordt gevierd i.v.m. de overwinning op de Fransen in 1862. Hier vieren we op 5 mei de vrijheid, nu iets minder uitbundig dan normaal, maar toch iets om bij stil te staan.
Ik ga weer verder met mijn grote project, waarvan intussen 12 blokken af zijn.

De bogen waarin alleen in kleine vlakjes wordt gewerkt maak ik uit stroken, dat heb ik de vorige keer laten zien. De bogen die bestaan uit grotere vlakken maak ik met behulp van freezerpapier, net als de paperpiecing vogeltjes. Zo verspil je minder stof. Ik knip de naad wel ruim, ongeveer 1 cm, zodat je het stofje na het omklappen nog een beetje kunt bijknippen.

Verder laat ik jullie hier de eerste 12 blokken zien. Ik ben begonnen met de volgende serie, daarover later meer.

3 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.