Cinco de Mayo

Cinco de Mayo deel 2

Nu ga ik beginnen met blok A1, hierbij loopt naast de punt een dunne lijn van een smal reepje stof. Dat vraagt wat techniek extra. Naai het eerste reepje stof gewoon over de lengte aan de driehoek, dan volgt de tegenover liggende driehoek en dan het tweede reepje stof. Deze naai je precies tot en met het driehoekje, dan vouw je hem om en je maakt een plooitje in de bovenkant, zodat het naadje recht naar boven loopt. Vervolgens komt er weer een driehoek van de eerste kleur.

Om met het naaien van de punten te beginnen meet ik de schuine lijn van de driehoek (de lijn die je moet stikken), inclusief de naad erboven en eronder. Dan neem ik nog 1/4 inch extra en snijd ik op die breedte een reep stof.

Bestaat de rand uit grote punten, dan knip ik het patroontje uit Freeser-papier en knip de punten apart uit (met naad uiteraard).

Bij sommige batikstoffen kun je smokkelen met de voor- of achterkant van de stof. Kan dat niet, maar is het toch moeilijk te zien wat voor of achter is, markeer dan de achterkant met een merkje (x) op de achterkant.

2 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.