Afbeelding Cinco de Mayo

Cinco de Mayo, de quilt is klaar

Hier is dan het eindresultaat van Cinco de Mayo, de 5de mei. Feest in Mexico en feest in Nederland. Als je op internet zoekt naar Cinco de Mayo, vind je dat de Mexicanen een Frans leger hebben verslagen op 5 mei 1862. Dit wordt gevierd met dansen op straat in kleurrijke jurken met zwaaiende rokken. Dit is terug te zien in de (bijna) cirkels van de quilt.

Ik heb er toch niet een rand omheen gezet zoals ik eerder van plan was, zo is de maat 180 x 180 cm en hangt ie nu aan de muur. Het doorquilten heb ik in 4 stukken van 9 blokken gedaan om onder de naaimachine te kunnen doen. Ik heb de bogen in de quilt gevolgd met de gewone naaivoet. Voor de vulling heb ik een vrij dikke fiberfill gekozen, omdat de naden best dik zijn.

4 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.