Bloemen op het water

Bloemen op het water

Het quiltje Bloemen op het water is ontstaan uit een oefen werkstuk, om te laten zien hoe je op verschillende manieren met gebogen lijnen kunt werken.

Via de eerste manier leg je twee delen stof op elkaar, en maak je door beide lagen één of meer golvende sneden. Let op: de stoffen liggen beide met de bovenkant naar boven. Wat je nu krijgt, zijn stofdelen de precies aan elkaar passen, van beide stoffen. Zo maak je een golvend streeppatroon, je stikt op de machine de stof met de goede kanten op elkaar, met de kleinst mogelijke naad.

Op de tweede manier ga je als volgt te werk: snijd een enkele laag stof in een mooie golf en strijk een randje van 3 mm naar de achterkant. Vervolgens speld je de stof op de juiste plaats en stik je hem vast zo dicht mogelijk bij de rand.

Op de derde manier gebruik je rechte of in een golf geknipte stof en verwerk je deze zonder omslag. Het kan een beetje gaan rafelen, maar dat heeft ook zijn charme. Soms laat ik het zelfs expres rafelen!

Alle drie manieren zijn in dit quiltje “Bloemen op het water” gebruikt. Samen vormt het de ondergrond. Daarna zijn er bloemen uit een batik stof geknipt en verdeeld over de stof vastgezet met siersteekjes. De golven van het water zijn met de hand gequilt en voorzien van kraaltjes voor het effect van schitteringen in het water.

5 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.