Bed quilts

Op deze pagina van mijn website laat ik jullie de grote quilts zien, die gemaakt zijn voor op een tweepersoons bed. De afmeting is ongeveer 245 x 245 cm bij alle quilts. Tot nu toe heb ik er drie gemaakt, maar er zijn er ook nog drie in ontwikkeling. Aan de eerste ben ik al begonnen toen we nog in Maarssen woonden (tot 1999). De kleuren zijn dan ook wat klassieker, omdat quiltstoffen toen hoofdzakelijk in gedekte tinten werden verkocht. Zo zie je dat ook mode en smaak van invloed zijn op het maken van een quilt.

Deze quilt is gemaakt in de periode van 1994 tot 1999. De blokken (36 x 36 cm) zijn patronen uit het “Handboek voor Patchwork & Quilts” van Karin Pieterse. De basiskleuren zijn zacht licht groen en midden blauw. Alles is met de hand genaaid en gequilt.

Deze quilt is gemaakt tussen 1997 en 1999. De blokken zijn Log Cabinblokken met een sterpatroon ertussen. Het is een patroon uit een Ariadne. De hoofdkleur van de sterren en de rand is maisgeel met blauw, de blokken zijn ecru aan de lichte zijde en diverse pastels aan de donkere zijde. Hij is half met de hand genaaid en half met de machine, en helemaal met de hand gequilt. Een groot deel van de blokken is met de hand genaaid door mijn moeder.

Deze quilt is gemaakt in 2011 en 2012. Na opheffing van de textiel-zeefdrukkerij “De Vlinder” in Helden heb ik stalen en restanten gekocht, waarmee ik deze veel modernere bedquilt heb gemaakt. Omdat Mariposa ook vlinder betekend, vond ik dit een mooie passende oplossing voor de stoffen. De quilt is helemaal machinaal genaaid en gequilt, de vlindertjes zijn allemaal vrij machinaal quiltwerk.